Pripomočki SMOVEY za telesno vadbo
Dom upokojencev Domžale
Slika projekta

Sklad 05 z zbranimi sredstvi iz sklada SDN05 financira splošno koristni namen

Pripomočki SMOVEY za telesno vadbo

Gre za izjemen pripomoček namenjen redni telesni vadbi in je odlična rešitev za vse, ki jim samo gibanje ni dovolj. Smovey je enostavno gibanje.

Smovey omogoča uživanje v gibanju in se zgleduje po naravi:

  • krepi mišice,
  • poživlja krvni obtok,
  • aktivira limfni sistem,
  • koordinira in stabilizira,
  • izboljšuje gibljivost
  • vzpodbuja delovanje možganov,
  • uravnava energijo ter
  • sprošča in aktivira.

,,SMOVEY,, ni le obroč, ni navaden pripomoček. V marketinškem jeziku bi lahko rekla, da gre za tri pripomočke v enem. Pripomoček, ki pomaga tako strokovnemu kadru- fizioterapevtu- kot tudi stanovalcem. Namreč, pripomoček ima širši spekter uporabe, več namensko funkcijo, čeprav je na videz zelo enostaven. Je obroč s štirimi jeklenimi kroglicami. Odvisno od načina in intenzivnosti gibanja (pri katerem se masa štirih jeklenih kroglic zavira ali pospešuje), sem stanovalec lahko določila njegov učinek.

Ob skupinski telovadbi ob počasnem, umirjanjem gibanju se mišice postopoma prebujajo, iztegujejo, sproščajo... S postopnim, pospešenim gibanjem prebujamo tudi krvni obtok pri čemer čutijo vedno večjo prožnost mehkih tkiv okoli sklepov oz. vezi. Postajajo vse bolj ,,mehki,,. Stanovalci čutijo kako ,,SMOVEY,, podpira gibanje in zelo malo uporabljajo mišično silo. Z zamahom v zagonu se gibajo in hkrati stanovalci čutijo vibracije smovey-a, ki še bolj stimulirajo oz. zvišajo senzomotorične in živčne dražljaje na mišice, živčni sistem, tkiva. Zaradi te lastnosti lažje in brez naporov pridobivajo mišično moč. Seveda vsa gibanja s smovey-em kombiniramo z gibanjem spodnjih okončin kot so hitra hoja, poskok, recipročno gibanje rok in nog, odriv z eno nogo, počep, polkrožno gibanje telesa itd. Na ta način poudarjamo naravno gibanje, Darvinistično najbolj naravno gibanje, ki ima danes veliko privržencev v Ameriki. S smovey-em je Darvinistično razgibavanje zelo uspešno in lahkotno izvedljivo.

Seveda, se smovey, zaradi njegovih lastnosti tudi uporablja tudi pri individualnih vajah, pri stanovalcih, ki imajo eno od nevroloških bolezni (Multipla Skleroza, Parkinsonova bolezen, po ICV--u). Lahkotni, počasni, ritmični, pendularni gibi s smovey-em pomagajo ,,razbiti,, zvišan tonus v določenih mišičnih strukturah in posledično pridobiti večji fiziološki obseg gibov. Obstoječi uporabniki pravijo, da je presenečenje s kakšno hitrostjo se vidi rezultat vadbe in kako bolj stimulativno vzpodbujamo delovanje možganov!

Potrebovali bi vsaj 10 kompletov smovey-a.

Podatki

38%

Višina naložbe: 5.000,00 EUR

Investirano: 1.920,09 EURIZPOLNITE ZAHTEVO V ELEKTRONSKI OBLIKI STISKAJTE NEIZPOLNJENO ZAHTEVO

Partner št. 6Dom upokojencev Domžale

Karantanska cesta 5
130 Domžale

Poročila

Ime Prenos dokumenta
Poročilo 2012 Prenesi

Podatki

38%

Višina naložbe: 5.000,00 EUR

Investirano: 1.920,09 EURNamenite del svoje dohodnine

Partner št. 6Dom upokojencev Domžale

Karantanska cesta 5
130 Domžale

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×
Copyrights © 2022 Sklad 05 - ustanova za družbene naložbe.