Pohorska deželica otroških pustolovščin
Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.
Slika projekta
Pohorska deželica otroških pustolovščin

Ljudje so potovali tudi v časih pred pojavom turizma. Le da so to poimenovali drugače, ponavadi romanje. In ni veliko krajev, ki bi se ponašali s takšno zgodovino turizma kot so Ruše. Rušani so upravičeno ponosni na romanja v njihove kraje, sejem Ruška nedelja in organiziranje gledaliških iger. Stik s svetom, izobrazba in široka razgledanost ljudi se je odražala tudi v njihovi podjetnosti in stikom z naravo. Razvite fužine, kovaštvo, steklarstvo in trgovina z lesom. Splavarstvo pa je sploh zgodba o inovativnosti in podjetnosti, saj je splavarjenje, ki ni zahtevalo izgradnje poti, ni potrebovalo stroškov za gorivo in je bilo prijazno še danes lahko izziv za ostale načine transporta.

In če je bil stik z naravo včasih samoumeven je danes mnogo bolj zabrisan. Mikavnost sodobnega elektronskega sveta počasi premamlja zlasti otroke in mladino ter zmanjšuje motorične sposobnosti otrok ter botruje pomanjkanju stika z naravo. Zato boste skupaj z domačini, arhitekti, gozdarji in drugimi mojstri sodelovali pri fazni izgradnji Pohorske deželice otroških pustolovščin, ki bo otrokom ponudila preživljanje časa v naravi. Kreativna igrala in konstrukcije iz naravi prijaznih materialov, bodo spodbujala otroške motorične sposobnosti. A vsako igralo in konstrukcija bo otrokom ponudilo in obudilo znanje o bogati naravni in kulturni dediščini teh krajev. Pustolovščina z učinkom za otroke. Pod milim nebom premagati "Jezernika"- igralo z vedrom vode, prestati preizkus na drči – toboganu, ki je nekoč služilo spravilu lesa v dolino ali zgraditi splav, ki ne potone so le del načrtovanih izzivov zanje. Tudi izdelava domiselnih izdelkov je lahko pustolovščina za otroke, izkupiček od prodaje pa vir financiranja deželice in lokalnih družbenih izzivov.

Za izgradnjo konstrukcij, igral, izdelkov ter izgradnjo deželice potrebujemo vašo pomoč. Skupaj bomo snovali, gradili in ustvarjali. Pri tem se nam bodo pridružili tudi otroci in starši iz ranljivih skupin. Vse s ciljem, da bomo oblikovali deželico, kjer bodo lahko otroci brezskrbno preživljali izzive, ki jih ponuja narava in naša domiselnost. Del sredstev bomo namenili za potrebe izgradnje dežele ter stroške obiskovanja otrok iz socialno prikrajšanih družin.

Časa nam ne bo zmanjkalo tudi za ogled lokalnih naravnih in kulturnih biserov. Da nam ne bo pretežko bodo za gostoljubnost poskrbeli domačini z odlično domača hrana in kapljico. Tako bomo lažje pustili naš družbeno koristen odtis v prelepih pohorskih krajih.  Turizem z  učinkom nam omogoča, da na prijeten način so-ustvarjamo boljši in lepši svet.

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Poročila

Ime Prenos dokumenta

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×
Copyrights © 2021 Sklad 05 - ustanova za družbene naložbe.