Zala – Gozdni park prijateljstva
Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.
Slika projekta
Zala – Gozdni park prijateljstva

Gozdovi Zale ležijo na stičišču treh pomembnih slovenskih pokrajin in sicer Gorenjske, Notranjske in Primorske. O njeni neokrnjenosti in lepih razgledih je že davno tega v različnih zgodbah opisoval Dr. Ivan Tavčar, kjer ena izmed njih še posebej izstopa od ostalih. Govori o nesrečni ljubezni med gosposkim župnikom in mičnim kmečkim dekletom, kjer je ljubezen že v začetku obsojena na tragičen konec. Zgodba nas vsak dan opominja, da je veliko situacij že vnaprej obsojenih na propad. Največ kar lahko storimo je, da jih obrnemo sebi v prid in se iz njih naučimo pomembne lekcije v življenju.

V spomin na zgodbo nesrečne ljubezni bomo v duhu timskega dela ter medsebojnega povezovanja ustvarili gozd novega začetka (Zala - gozdni park prijateljstva), kjer bomo zaživeli življenje prijateljstva in medsebojnega razumevanja. Na nadmorski višini 900m se bomo sprehodili skozi naraven ambient poljanskih gozdov ter sprožili proces emocij in čutnih zaznav ter novo pot v poznavanju samega sebe. Doživetje bo pustilo poseben pečat na vsakemu izmed udeležencev. Z inovativnimi pristopi bomo preko različnih dejavnosti in miselnih procesov okrepili svoja čutila. Pri tem nam bodo pomagali varovanci in varovanke Centra slepih in slabovidnih Škofja Loka. Skupaj z njimi bomo oblikovali 3D skulpture živali izdelane iz materialov, ki jih najdemo v naravi. Kjer bo potrebno bomo ustvarili tudi stezice in poti po parku. Skupno ustvarjanje nam bo omogočilo zaznavanje na drugačni ravni, tudi ob zaznavanju danosti in privilegijev, ki jih imamo pred tistimi, ki čutne zaznave ne občutijo v celoti.

Poleg neprecenljive izkušnje za udeležence ter družabnega doživetja za varovance in varovanke centra bomo družbeno koristni tudi na druge načine. Z ustvarjanjem parka Zala prispevali k povečanju turizma v kraju, kar je zelo pomembno za njegov razvoj. V izvedbo bomo vključili samotne kmetije ter jim tako z dopolnilnimi dejavnostmi omogočili lažje preživljanje. Del sredstev bomo namenili ljudem s posebnimi potrebami za nakup pripomočkov v učnem procesu. Turizem z  učinkom nam tako omogoča, da na prijeten način so-ustvarjamo boljši in lepši svet.

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Poročila

Ime Prenos dokumenta

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×
Copyrights © 2021 Sklad 05 - ustanova za družbene naložbe.