V živo iz Velike Planine
Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.
Slika projekta
V živo iz Velike Planine

Krava. Ovca. Pastir. Pastirska bajta. Roža. Zadovoljen gost. Posneto skupaj v enem kadru filma. Izziv tudi za izkušene režiserje. Vabimo vas, da sprejmete izziv. Kot režiser in član snemalne ekipe boste s sliko povedali več kot pove tisoč besed. Z nami naslikajte zgodbo o prelepi Veliki Planini.

Planina se vam bo oddolžila. Očarale vas bodo pastirske bajte v katere bomo pokukali, Marijina kapela, Preskarjev muzej, končno boste zvedeli kaj je šinkel in kaj trnič, z nekaj sreče boste našli kamniško murko, doživeli tekmovanje harmonikarjev ali poskusili bajtarski golaž. Zagotovo pa se boste nadihali svežega zraka. In se v dolino globoko pod vami vrnili očarani nad pogledom na prelep svet gora in nedotaknjene narave. Upajte le, da med obiskom ne srečate divjih mož.

No, natančno povedano v resnici na planini ne bomo slikali, ampak zgodbo posneli kar v obliki predstavitvenega filma. In s tem pomagali, da bo naš obisk imel koristne učinke. Prispevali bomo k promociji planine in gostiteljem pokazali, kaj nas je še posebej očaralo in bi priporočili tudi drugim gostom. To bo pravi izziv za ekipno delo in odlično vadbišče kreativnega ustvarjanja v prelepem okolju. Zato se bomo tega tudi resno lotili. Oprema in pomoč snemalne ekipe, pomoč scenaristov iz socialnega podjetja ter vaša domiselnost in predanost so zagotovilo za uspeh. V kader bomo povabili tudi domačine s planine, ki bodo za nas gostoljubno skrbeli z domačo hrano na žlico, štruklji ali pravo pastirsko malico – kislim mlekom in žganci, pijačo in druženjem. S svojimi zgodbami se nam pridružijo tudi pastirji. Pred kamero bomo skušali dobiti tudi druge goste in njihovo zgodbo o planini.

Neprecenljiva pustolovščina, ki nas ne bo pustila ravnodušnih. In bo imela trajen družbeno koristen odtis. Doživetje ne bo ostalo skrito, saj bo predstavitveni film objavljen na spletni strani turizma z učinkom ter na uradni spletni strani Velike Planine. Ker bomo film posneli v jeziku(ih) udeležencev bomo prispevali, da bo Velika Planina lažje razumljena tudi v deželah iz katerih prihajate.

Obenem bomo del sredstev namenili za delovanje društva, ki skrbi za ohranjanje narave na planini. Turizem z  učinkom nam tako omogoča, da na prijeten način so-ustvarjamo boljši in lepši svet.

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Poročila

Ime Prenos dokumenta

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×
Copyrights © 2021 Sklad 05 - ustanova za družbene naložbe.