Odkrite lepote Kočevskega jezera
Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.
Slika projekta
Odkrite lepote Kočevskega jezera

Jezero je konec 70. let prejšnjega stoletja nastalo na nekdanjem rudniku rjavega premoga. Takrat so prenehali z izkopavanjem rude, posledično pa tudi izčrpavanjem vode in nastala je ena najbolj priljubljenih točk domačinov in obiskovalcev Kočevske. V poletnih mesecih se ob njegovi gladini zbirajo kopalci, ljubitelji čolnarjenja, deskanja in potapljanja in jadralci z malimi jadrnicami. V zimskem času, ko valujoča ploskev zamrzne, jo redno obiskujejo drsalci, celo leto pa so njeni gostje tudi ribiči. Okoli jezera je speljana trikilometrska naravoslovna učna pot, v njegovem trstičju pa je mogoče opazovati okoli 65 vrst ptic, med katerimi jih je kar 15 ogroženih.

Dogodivščina se bo pričela v mestnem središču Kočevja, v prostorih Turističnega društva Kočevje, kjer vam bomo pripravili medeni zajtrk. Po okrepitvi in predstavitvi značilnosti Kočevske, se bomo odpravili na jezero. S pomočjo Kluba kočevskih študentov bomo izdelali lesen splav, s katerim bomo zapluli po jezeru in iz njega občudovali, dokaj še neokrnjeno naravo ter prisluhnili melodiji številih ptic, ki gnezdijo in domujejo v bližnjemu trstišču. Da ne bo pretežko veslati, bomo na splav pritrdili jambor, katerega nam bodo pomagali sešiti varovanci dnevnega centra Šent Kočevje.

Ko bomo pripluli na breg jezera, se bomo sprehodili po bližnjem travniku in spoznali svet zdravilnih zelišč, v katerega nas bo popeljal kočevski zeliščar. Med sprehodom v neposredni bližini jezera bomo skrbno pobrali smeti, katere se žal pogosto znajdejo v bližnjem grmovju in travniku. V izogib tovrstnim dejanjem, bomo izdelali prijazna opozorila iz naravnih materialov, katera bomo izobesili na kraje, kjer bomo našli smeti in tako ozavestili obiskovalce o ekološkem pomenu jezera in okolja nasploh. Po opravljenih koristnih delih, se bomo posedli na plažo jezera in se okrepčali s pravo knapovsko malico, katero nam bodo pripravile članice Turističnega društva Kočevje in ob raznih hudomušnih knapovskih zgodbah pozabili na vsakodnevne skrbi. Poskrbeli bomo, da boste okusili radosti Kočevskega jezera in Kočevske. Del sredstev bomo namenili za programe kreativnosti mladih. Turizem z učinkom nam tako  omogoča, da na prijeten način so-ustvarjamo boljši in lepši svet.

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Poročila

Ime Prenos dokumenta

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×
Copyrights © 2021 Sklad 05 - ustanova za družbene naložbe.