Marljive čebelice
Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.
Slika projekta
Marljive čebelice

Čebele so živalice, ki nenehno delajo in tudi zato je med hrana bogov in je bil dolgo najpomembnejše sladilo na svetu. Med vsebuje snovi, ki koristijo človeškemu telesu in je hrana za zdrave in bolne ter odličen vir energije. Pomagali vam bomo obuditi stik z  čebelami, s  katerimi smo ljudje povezani od vedno. Spoznali boste kako pomembno vlogo ima čebelarstvo pri ohranjanju narave in varstvu okolja, kako nastane med, ogledali si boste čebelarski center in slovenski čebelnjak, spoznali kaj je panjska končnica ter pomagali čebelarju pri delu.

Vse čebele si prizadevajo za skupni cilj in si delijo delo, saj za kilogram medu poletijo več tisočkrat. Njihova pridnost je nalezljiva. Zato bomo tudi mi skupaj izdelovali svečke iz čebeljega voska, čebelja pot pa nas bo pripeljala v kuhinjo, kjer se bomo z vrhunskimi kuharji preizkusili v kuhinji pri  uporabi medu za pripravo različnih jedi.  Svečke in pripravljene dobrote bodo vaša vstopnica za druženje s “čebelicami” iz Centra za usposabljanje, delo in varstvo, ki se nam bodo pridružile. Z njihovo pomočjo bomo zlahka porabili 65 kalorij, ki jih ima žlica medu. In to koristno, saj bomo z aktivnostjo prispevali k izkupičku za splošno koristen namen.

Naše delo bo imelo več koristnih učinkov. Naše vedenje o pomenu kranjske čebele bo prispevalo k ohranjanje naravne dediščine, spretnosti v kuhinji in vedenje o uporabi medu pa bodo blagodejno vplivali na zdravje naših bližnjih. Druženje s “čebelicami” bo dokaz, da čebele res povezujejo, tudi izkupiček bo namenjen za nakup slovenskih izdelkov iz medu za zdravje naših “čebelic” iz Centra za usposabljanje, delo in varstvo. Turizem z  učinkom nam tako omogoča, da na prijeten način so-ustvarjamo boljši in lepši svet.

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Poročila

Ime Prenos dokumenta

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×
Copyrights © 2021 Sklad 05 - ustanova za družbene naložbe.